Fastelavnsoptog i Vanløse 2012 - søndag d. 19. februar kl. 12.00 fra Vanløse Torv

Til alle jer, der er i gang med at planlægge vinterferien. Den sidste søndag i ferien er fastelavnssøndag, og så er det altså i Vanløse at det sner, eller lad os håbe på høj sol, for Tryllehaven er i gang med forberedelserne til årets store fastelavnsoptog søndag den 19. februar, hvor alle vælter ud på gaden, i kostumer og forklædninger, trommende, syngende i en sælsom parade, der varsler vinterens endeligt. Det er for børn og granvoksne sjæle, det er en tradition og en folkefest. Der vil være musik og overraskende indslag undervejs og bagefter skal der sjippes langreb på torvet, danses bulgarske danse og hvis kulden bider, kan man varme hænderne om en bagekartoffel, lytte til varmblodsorkestret og trampe til trommernes rytmer.

Kl. 12. søndag den 19. februar går optoget på gaden og de motoriserede køretøjer må vige fra Jernbaneallé når vejen spærres af til ære for folk og fæ. Men kommer man til torvet inden da, kan alle udklædte børn blive fotograferet gratis fra kl. 11.30 af en sand fotograf, nemlig Frans fra kajs foto. Billederne kan så senere hentes i forretningen på Ålekistevej. Årets foto-kulisse bliver sansynligvis en rutebil fra svundne tider.

 

Ligenu kan man se masker af pap-mache udstillet i vinduerne i bydelens forretninger. De er udlånt af Tryllehaven og vil man låne ræve-masken eller een af de andre til optoget, er Tryllehavens Forklædningskonsulat åbent for henvendelser. Der er også et æselkostume for to, så hold jer ikke tilbage men ring 2064 9022.

I hele februar kan man se en udstilling på kulturstationen af sorthvide fotos fra sidste års fastelavnsoptog, taget af Lars Emil Stubbe Teglbjærg. Det er så sanseligt som vinterpels og vintersol og udklædninger, æsler og børn i alle afskygninger. Kom og gense den cello-spillende vaskebjørn, giganten med de mange hoveder, ugledivaen på stylter og æselprinsessen fra Peru.

Støttet af:

kajsfoto

udstillINgsbiLleDe