genbrug & fastelavn

Genbrug og fantasifuld udnyttelse af det, der er for hånden, er en stor del af glæden ved fastelavn og det at springe i nye forklædninger.

I gamle dage var fastelavnsfestlighederne jo den sidste løssluppenhed, der fik afløb inden tiden med faste og ingen kødspiseri. Meget oplagt på den tid af året hvor forrådskamrene var ved at være tømte, julesulen spist og de sidste grønlangkål under sneen skulle række som grønt indtil de første spirer begyndte at vælte op af jorden.

Fasten er udvandet som den del af traditionen, og vi skal nok klare os velnærede gennem resten af vinteren, men til gengæld lever vi i en tid, hvor der hele tiden stilles spørgsmålstegn ved vores overforbrug og den CO2-belastning som er følge af bl.a. vores kødspiseri.

Men at undvære og skære ned på forbruget kan også være et påskud til at tænke i, hvad vi kan få ud af fællesskabet og de forhåndenværende materialer, rester og indpakninger. Det kan være vi bliver rigere og får det sjovere, end ved at bestille alt gennem et vare-katalog.

På den måde bliver æsel-kuren til en fest og når Tryllehaven inviterer til optog - er det med budskabet om at genbrug og fantasi går hånd i hånd. Ved at skabe nyt ud af gammelt – og nye traditioner ud af de gamle, kan vi i fællesskab blive modstandsdygtige overfor olie-kriser og kødkriser, æsel-kriser og hvad der ellers måtte komme.

Fra Berlin kommer GOGO-TRASH – en lille trup i særdeles flot forklædning, der selv har skabt deres kostumer af materialer, der ellers betragtes som skrald. Et af deres kostumer kan ses i Miljøpunkt Vanløse frem til optoget og den 6.marts vil et skralde-orkester byder op til dans på torvet.


gogo-trash-kostume.jpg