ÆSELKUR

Det er foråret og lyset der fører i kampen om årstiden og det er tid til æselkuren. Det er ikke til at sige præcis, hvad den kur indeholder. Men man kan sige at den renser ud i vinterens æseltungsind og ender ud i noget nær karnevalistisk løssluppenhed. Man kan også sige, at det er en kur, der kun kan gennemføres sammen med andre – i et optog gennem bydelen og at virkningen udebliver, hvis man ikke gennemfører den i forklædning. Desuden vanker der bøde og næse, hvis man kommer som sig selv, for sådan er det når Tryllehaven inviterer til æselkur. Til gengæld er det for alle.

Det er selvfølgelig den årlige fastelavnsparade, som vi taler om. I år går den fra Vanløse Torv og ned til Kastanieallé 16, hvor der vil være lege og fest i Fødevarefællesskabets og Tryllehavens nye tilholdssted – Den Grønne Garage.

Så kom udklædt på søndag kl. 12 og oplev luftakrobaten Michiel, forvandlet til Kat Astrof hængende i træerne ved de fire lindetræer ved Lindehøjen.

Kom og hils på æslerne Else og Monty, der går med i optoget under ledsagelse af levende musik fra Balsko Kolo. Kom og hør Københavns Folkemusikorkester KØFU og oplev en sælsom danser fra skoven.

Desuden bliver optoget et grønt fakkeltog af grøntkålsstokke dyrket på markerne omkring Birkemosegaard, der er én af de økologisk og biodynamisk drevne gårde, der leverer grøntsager til Københavns Fødevarefællesskab.

Hvad der ellers bliver af gadekryds og krumspring bliver en overraskelse for dem, der vover sig ud og med!